2023. április

Mostantól elérhető a Waze a Volvo gépkocsikban

Újabb applikációval bővült fedélzeti alkalmazás-tárunk: a mai naptól a világ összes, integrált Google szolgáltatással rendelkező Volvo gépkocsijában elérhető a Waze. Az együttműködés keretében most először az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Délkelet-Ázsiában is elérhetővé válik a fedélzeti Waze alkalmazás. A Waze valós idejű útvonaltervező, navigációs és forgalom-információs szolgáltatásainak igénybe vételéhez csupán le kell tölteni az alkalmazást […]

Újabb applikációval bővült fedélzeti alkalmazás-tárunk: a mai naptól a világ összes, integrált Google szolgáltatással rendelkező Volvo gépkocsijában elérhető a Waze. Az együttműködés keretében most először az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Délkelet-Ázsiában is elérhetővé válik a fedélzeti Waze alkalmazás.

A Waze valós idejű útvonaltervező, navigációs és forgalom-információs szolgáltatásainak igénybe vételéhez csupán le kell tölteni az alkalmazást a Volvo gépkocsiba telepített Google Play áruházból, majd egy kezdeti beállítást követően a program máris rendelkezésre áll. Mindegy, ki vezeti az autót, és milyen telefonkészüléket használ, a fedélzeti Waze navigáció egyetlen érintéssel elindítható.

A fedélzeti Waze alkalmazás leegyszerűsíti a mindennapos autóvezetést: a felhasználók anélkül vehetik igénybe a Waze jól ismert, kiemelkedő színvonalú szolgáltatásait, hogy okostelefonjuk elhelyezésével kellene bajlódniuk, vagy a telefonra érkező egyéb értesítések figyelemelterelő hatása miatt kellene aggódniuk.

A Volvo gépkocsik infotainment rendszerének képernyőjén tökéletesen integrálva megjelenő, fedélzeti Waze alkalmazás a legteljesebb mértékben kiaknázza a felhasználók számára már jól ismert, központi kijelző adottságait. A nagyobb méretű, optimális helyzetű megjelenítés kényelmesebbé teszi a navigálást.

„Tovább bővítjük fedélzeti alkalmazásaink körét, hogy még több lehetőséget, még több előnyt biztosítsunk ügyfeleink részére, akik így igényeikhez igazíthatják járművük funkcionalitását.”
– mondta Erik Severinson, a Volvo Cars újautó-programokért és operatív stratégiáért felelős globális igazgatója. „Arra törekszünk, hogy házon belüli szoftverfejlesztéseink révén, valamint a Google-höz és a Waze-hez hasonló technológiai szolgáltatókkal folytatott együttműködéseinken keresztül folyamatosan tökéletesítsük a járműveink által kínált élményt.”

„Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Volvo Cars vállalattal folytatott együttműködésünk eredményeként a Volvo gépkocsik felhasználói mostantól a világ minden pontján járművük fedélzeti infotainment rendszerének képernyőjén keresztül vehetik igénybe a Waze legkiválóbb valós idejű navigációs, útvonal-tervező és forgalom-információs szolgáltatásait.” – mondta Aron Di Castro, a Waze marketingért és együttműködésekért felelős igazgatója. „Az, hogy az ügyfelek telefonjuk használata nélkül élvezhetik a Waze valós idejű navigációs, útvonaltervező és forgalom-információs szolgáltatásainak előnyeit, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi az autóvezetést.”

A Waze szakemberei a Volvo Cars fejlesztő portálján elérhető Android emulátort felhasználva, virtuálisan fejlesztették, majd – a fedélzeti infotainment rendszerrel párhuzamosan – ezen a felületen is tesztelték az alkalmazást. Ez a kettős tesztfolyamat tette lehetővé, hogy a csapat már a szolgáltatás mai piaci bevezetését megelőzően szavatolja a legmagasabb szintű ügyfélélményt.

  • A Waze alkalmazás az összes olyan Volvo gépkocsiba letölthető a Google Play áruházból, amely beépített Google funkcionalitással rendelkezik. A szolgáltatás a Volvo Cars összes globális piacán elérhető, kivéve Kínát, Dél-Koreát és Vietnámot.
  • A fent ismertetett funkciók és szolgáltatások elérhetősége piactól függően változhat.
  • A Google, a Google Play és a Waze a Google LLC bejegyzett védjegyei.