Üdvözöljük!

Ismerje meg az új, tisztán elektromos szabadidőjárművünket!

Csendes és erőteljes, így minden utazás maradandó élmény lesz

Elektromos hatótávolság
Akár

600km

Töltési idő
(gyorstöltés 10–80%)

30perc

Teljesítmény

408LE

Gyorsulás
(0-100 km/óra)

5,9mp

Min. Fogyasztás
(kWh/100km)

20.9kWh

Max. Fogyasztás
(kWh/100km)

21.1kWh

CO2-kibocsátás

0g/km

A Volvo EX90 feltüntetett értékei a Volvo Cars által végzett becslésekből és számításokból nyert, előzetes, ezért nem garantált számadatok. A tényleges hatótávolság és energiafogyasztás a vezetési stílustól és egyéb külső tényezőktől függően változik. A töltés időtartama számos tényezőtől – például a környezeti hőmérséklettől, az akkumulátor pillanatnyi hőmérsékletétől, a töltő berendezéstől, az akkumulátor és a jármű állapotától függően változhat. A jármű homologizációja folyamatban van.

Felragyog, ha Ön a közelben van

A Volvo EX90 "Thor kalapácsa" fényszórói üdvözlő fényjátékkal köszöntik, amint Ön az autóhoz közelít

VOLVO EX90 Üdvözlő Fények
volvo-ex90-elektromos-auto

Felvillanyoz

7 üléses, teljesen elektromos, prémium szabadidő jármű

A legújabb technologia

A Volvo EX90 tetőre szerelt Lidar érzékelője akár 250 méterről, nappal és éjjel egyaránt képes felismerni az autó előtt lévő tárgyakt és figyelmezteti vezetőjét az útjába kerülő potenciális veszélyekre.

volvo-ex90-lidar-system
VOLVO EX90 napfénytető panoráma tető

Az égbolt Ön felett

Akár esik, akár süt a nap, eddigi legnagyobb panoráma napfénytetőnk nem csak megvédi Önt az időjárás viszontagságaitól, de azt is lehetővé teszi, hogy utasai gyönyörködjenek a környezetben.

Tágas tárolóhely

A Volvo EX90 teljesen elektromos 7 üléses modellben az egész családnak van hely. A bőröndök a golftáskák és a játékok is elférnek.

VOLVO EX90 csomagtartó tárolóhely
VOLVO EX90 - csomagtartó az orrban

Csomagtartó az orrban?

Bizony! Az új Volvo EX90 nemcsak hátsó, de első csomagtartóval is rendelkezik.

Skandináv dizájn

Letisztult, friss és modern belső kialakítás, kiváló minőségű anyagokkal, amelyek skandináv gyökereinket hangsúlyozzák.

volvo-ex90-skandinav-design
VOLVO EX90 gyapjúkeverék kárpit

Gyapjúkeverék kárpit

Exkluzív kárpitunk a belső tér számára elegáns skandináv megjelenést és hangulatot kölcsönöz.

Kézitáska-tároló

Az innovatív kézitáska-tárolónak köszönhetően az utasoknak többé nem kell kézi táskájukat a padlón, lábuk között, vagy az ölükben tartaniuk.

VOLVO EX90 Kézitáska-tároló

Új értelmet adunk a biztonság fogalmának

Hibázni emberi dolog. Ha valami elvonja a vezető figyelmét, a Volvo EX90 rendszerei helyette is ügyelnek a biztonságára. A Volvo ütközésmentes jövőképe és a Volvo EX90 új fejezetet nyitnak a biztonság történetében.

Vezető megértő rendszer

A vezetőre vonatkozó információkat két belső érzékelő és egy kapacitív kormánykerék továbbítja az autó külső szenzoraival kommunikáló algoritmus felé. A vezetőt megértő rendszer képes felismerni, ha a sofőr álmos vagy elkalandozik a figyelme.

Kereszteződés figyelő rendszer

A Volvo EX90 nem csak olyankor érzékeli és kerüli el a szemből érkező járműveket amikor nagy balra  ívben kanyarodunk, de olyankor is figyelmezteti a vezetőt, ha a kereszteződésben oldalról közeledő járművet észlel. Szükség esetén az autó automatikusan fékez.

Utasérzékelő

Az új utasérzékelő rendszer megakadályozza, hogy bárki véletlenül az autóban maradjon és ezzel veszélybe sodródjon.
Az autó figyelmezteti a vezetőt, ha úgy érzékeli, alvó gyermek vagy kutya maradt a bezárt autóban.

Safe Space (biztonságos tér) technológia

A Volvo EX90 továbbfejlesztett vezetőtámogató funkció pihentetőbbé, zavartalanabbá teszi az utazást. Az autó figyeli a forgalmat és a felfestéseket, és képes a pillanatnyi viszonyokhoz igazítani a menetsebességet, illetve a követési távolságot. 

Infotainment egyszerűen

A Volvo EX90 új központi számítógépe minden eddiginél gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az infotainment rendszer használatát. Az intuitív és adaptív kezelőfelület tárolja a felhasználó beállításait, amelyek aztán egy érintéssel lehívhatók.

volvo-ex90-infotainment

Infotainment érintőképernyő

A keret nélküli 14,5"-os érintőképernyő azonnali áttekintést nyújt a külső és belső körülményekről. Útvonaltervezés, klímabeállítás, kamerák és sok egyéb funkció.

Keret nélküli infotainment rendszer

A nagyméretű 14,5"-os, keret néküli érintőképernyő tükröződésmentes bevonata még közvetlen napfényben is megkönnyíti a kijelző leolvasását. A kontextusfüggő sáv csak azokat az információkat jeleníti meg, amelyekre szüksége van.

VOLVO EX90 keret nélküli kijelző
volvo ex90 vezetőtájékoztató kijelző

Vezető tájékoztató kijelző

A Volvo EX90 9"-os vezetőtájékoztató kijelzőjét közvetlenül a kormányoszlopra szereltük. Így követi annak függőleges állítását, ezért minden esetben leolvasható.

volvo-ex90-hattervilagitas

Háttérvilágítás

Az utastéri fabetétek lágy háttérvilágítása a természetes napfényt imitálja.

Okosautó

A beépített google technológiákkal felvértezett új infotainment rendszer jóvoltából a Volvo EX90 olyan ösztönösen kezelhető, mint egy okostelefon. A kontextusfüggő sáv azokat az információkat jeleníti meg, amelyekre különböző helyzetekben várhatóan szükség lehet. A Google szolgáltatásokat a négy éven át ingyenesen igénybe vehető Digitális csomag tartalmazza.

VOLVO EX90 Okosautó
VOLVO EX90 hangrendszer

Pihenés a testnek és a léleknek

A Bowers & Wilkins 25, kiváló minőségű hangszórója - amelyeket szinte észrevétlenül építettünk be a fejtámlákba a tetőkárpitba, a hátsó kerékdobba és egyéb pontokra - 1610 W összteljesítménnyel kínál felejthetetlen Surround élményt.

Bowers & Wilkins 3D térhatású hangzás

A Bowers & Wilkins nagyra becsült és elismert audiomárka. Közösen olyan háromdimenziós, teljességgel innovatív audioélményt alkottunk, amely tökéletesen alkalmazkodik a Volvo EX90 belső teréhez.