A 21. század egyik legnagyobb változása minden bizonnyal az, hogy a mobiltelefonoknak köszönhetően felgyorsult a kommunikáció, és ez teljesen átalakította az életünket. Az internetnek és az okostelefonoknak köszönhetően számos, a hétköznapi életet megkönnyítő lehetőséget nyitottak meg az alkalmazások. A Volvo sem maradt le, és lépést tartva az idővel, kifejlesztette a Volvo Cars appliakációt, ami több hasznos funkciót is tartalmaz, de hogy pontosan miket, azt Koósz Balázs, a Volvo Galéria Budapest értékesítési tanácsadója mondta el nekünk. 

Manapság rengeteg okos eszköz veszi körbe az embereket, várható volt, hogy ez alól az autóink sem lesznek kivételek. A Volvo Cars alkalmazás segítségével a világ bármely pontjáról ellenőrizhetjük autónk státuszát, és ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni az applikációban. A Volvo Cars szolgáltatás legfontosabb eleme a segélyhívó rendszer. Az autó utasterében található piros SOS gomb megnyomásának a segítségével tudjuk hívni a 112-es segélyhívót, illetve az autó önmagától is képes erre, amennyiben akkora lassulást érzékel, vagy kinyílnak a légzsákok. A segélyhívó mellett található az On Call gomb is, amivel a Volvo Assistance szolgáltatás érhető el. Ez a szolgáltatás egyébként az első három évben ingyenesen igényelhető.

A rendszer második nagy előnye a vagyonbiztonsággal kapcsolatos szolgáltatás. A telefonunkról bármikor láthatjuk az ajtók és ablakok státuszát, hogy azok valóban zárt állapotban vannak-e. Amennyiben ezek állapotán változtatni szeretnénk, azt az applikáción keresztül megtehetjük. Egy másik hasznos funkció a távoli indítás, aminek segítségével akár a reggeli kávénk mellől is tudjuk klimatizálni az utasteret. A céges vásárlókra is gondolva, a Volvo beleépített az alkalmazásba egy részletes útnyilvántartó rendszert, melynek segítségével bármikor kimenthető a vezetési napló. Mindezek mellett még sok hasznos információt tartalma a rendszer, amely az alapfelszereltség részét képezi minden modell esetében a Volvo Galéria Budapestnél. 

Volvo Cars App néven érhető el mostantól a Volvo On Call alkalmazás

A Volvo lépést tartva a korral és a vásárlói igényekkel, megalkotta saját mobil alkalmazását, amivel számos kényelmi szolgáltatás érhető el a telefonunk segítségével. A svéd márka nem csak több modelljét újítja meg 2021-ben, hanem az applikáció is új nevet és külsőt kapott. Így a korábban Volvo On Call néven elérhető alkalmazást mostantól Volvo Cars App név alatt találhatjuk meg a Google Play áruházban és az Appstore-ban. 

De mit is tud a Volvo Cars Applikáció, mivel könnyíti meg a mindennapokat? Ha röviden akarjuk összefoglalni, akkor a kezünkben lévő telefon segítségével több funkciót tudunk irányítani az autón, illetve hasznos információkat tudunk kiolvasni a kocsi szerviz, illetve menet teljesítményéről. Az egyik leghasznosabb beépített funkció az, hogy akár távolról is be tudjuk indítani autónkat, így nyáron, akár előre le tudjuk hűteni, télen pedig fűteni. A telefonunk segítségével küldhetünk címeket a gyári navigációra, így az autó már induláskor tudja hova megyünk és ki tudja kalkulálni a forgalmi információk alapján a legideálisabb útvonalat számunkra. A biztonságra is gondoltak a Volvo-nál, így beépítettek egy nyomkövetőt az autókba, aminek köszönhetően bármikor nyomon követhető, hogy merre van az autó. Amikor például egy parkolóban állunk meg és nem tudjuk pontosan hol hagytuk az autót fény, illetve kürt jelzést is tudunk adni az applikáció segítségével.  Minden az autóval kapcsolatos belső információ elérhető a telefonos alkalmazásban, így például jelez, ha szervizbe kell mennünk, értesítést küld arról, ha nyitva hagytuk az ajtókat, vagy lehúzva az ablakokat. Össze lehet szinkronizálni a naptárunkat is az appal és tudjuk naplózni az utazásainkat, akár aszerint, hogy magán vagy céges útjainkon mennyi utat tettünk meg. 

Az alkalmazás a 2018 után gyártott Volvo tulajdonosok számára elérhető. A Volvo Galéria Budapestnél fontosnak tartjuk, hogy az ügyfelek megismerjék és kihasználják az applikáció által biztosított előnyöket. 

Az alkalmazással és a legújabb Iphone-kal már az Apple Key segítségével akár nyitni és indítani is lehet az autókat. Ha például felszállunk a repülőre és a parkolóban a kocsit, jelez az applikáció és akár távolról is be tudjuk zárni az ajtókat anélkül, hogy bármilyen fizikai kontaktusra szükség lenne hozzá. Bármilyen egyéb részletes információért érdeklődjenek a Volvo Galéria Budapestnél.

VOLVO CARS APPLIKÁCIÓ – Kényelmi és irányítási funkciók a telefonjáról vezérelve

Koósz Balázs és Propszt Gábor, a Volvo Galéria Budapest értékesítési tanácsadói mutatják be a Volvo On Call applikáció előnyeit.