A Volvók folyamatosan fejlődnek és egyre korszerűbb technológiákat alkalmaznak, de célunk továbbra is az, hogy vezetésük minél egyszerűbb és minél élvezetesebb legyen. Nem könnyű feladat ennyire leegyszerűsíteni a dolgokat, és némi merészség kell ahhoz, hogy elvegyünk valamit, és ne újabbakat adjunk hozzá. De az biztos, hogy megéri, mert az élet már így is túl bonyolult.

Az első Volvo modell 1927-ben gördült le a svédországi göteborgi gyártósorról. Azóta a Volvo Car Group világelső a biztonságtechnológia és az innováció terén. Ma a Volvo az egyik legismertebb és legelismertebb autómárka a világon, több mint 100 országban értékesítik.

A Volvo Car Group ma már a kínai Zhejiang Geely Holding tulajdona. A Volvo Cars a svéd Volvo Group része volt 1999-ig, amikor is a Ford Motor Company megvásárolta a céget. Ezt követően 2010-ben a Geely Holding felvásárolta a Volvo Carstm így alakultak ki a ma is fennálló tulajdoni viszonyok.

A Volvo Cars-t a Nasdaq Stockholmi tőzsdén jegyzik, ahol „VOLCAR B” jelzéssel kereskednek a vállalat részvényeivel. A „Volvo” név a Volvo Trademark Holding AB tulajdona, amely a Volvo Cars és a Volvo Group közös tulajdonában van.

A Volvo modelleket regionális piaci társaságok és nemzeti értékesítési társaságok forgalmazzák és értékesítik körülbelül 2300 helyi márkakereskedőn keresztül, több mint 100 országban. A márkakereskedések többsége független cég. 2020 decemberében a Volvo Cars-nak körülbelül 40 000 főállású alkalmazottja volt szerte a világon.

A Volvo Cars prémium kategóriás autómodelleket kínál számos szegmensben: szedán (S60, S90), sokoldalú kombi (V60, V90) és SUV (XC40, XC60, XC90, C40).

2021-ben a Volvo Cars 698 693 autót adott el. A legnagyobb piac Kína, a teljes értékesítési volumen mintegy 25 százalékát képviselte 2021-ben, ezt követi az Egyesült Államok (17%), az Egyesült Királyság (7%), Svédország (7%) és Németország (6%).

2021 decemberében a Volvo Cars körülbelül 41 000 főállású alkalmazottat foglalkoztatott. A Volvo Cars központi irodája, termékfejlesztési, marketing- és adminisztrációs funkciói főként a svédországi Göteborgban találhatók.

A Volvo Cars gyártóüzemei ​​Göteborgban (Svédország), Gentben (Belgium), Dél-Karolinában (USA), Chengduban, Daqingban és Taizhouban (Kína) találhatók. A vállalat K+F azaz kutatási és fejlesztési, valamint tervezési központokkal is rendelkezik Göteborgban, Camarillóban (USA), Sunnyvale-ben (USA) és Sanghajban (Kína).

A karosszériaelemek gyártása 1969 óta Olofströmben (Svédország) található. A cég emellett Kuala Lumpurban (Malajzia) és Bengaluruban (India) is üzemeltet összeszerelő üzemeket.

Az Ön autója, az Ön szolgálatában

Autóinkat úgy tervezzük, hogy alkalmazkodjanak az Ön életmódjához, és valóban könnyebbé tegyék az életét. Ennek keretében például egy olyan rendszert is teszteltünk, amelyben az autótulajdonos kérheti, hogy a neki címzett küldeményeket az autójához kézbesítsék a szolgáltatók. Az autó tehát a küldemények biztonságos elhelyezésére is szolgál. Mindez része annak a célkitűzésünknek, hogy egy Volvo sokrétűen kapcsolódjon tulajdonosa életéhez.

volvo-kapcsolodas
volvo-kevesebb-tobb-is-lehet

A kevesebb több is lehet

Környezetünk védelme a Volvo Cars alapértékei közé tartozik. Drive-E hajtásláncaink könnyűek és kompakt méretűek, teljesítményük pedig a jóval nagyobb motorokéval vetekszik – nagyobb fogyasztás nélkül. Mindez azt jelenti, hogy autóink kevesebb károsanyagot bocsátanak a levegőbe, és az előállításhoz is kevesebb nyersanyagra van szükség.

Egészséges környezet

Az utastérben használt anyagoknál korántsem csak a kiváló minőség és az esztétikum fontos szempont – a luxus mellett figyelmünk arra is kiterjed, hogy a belső környezet minden szempontból egészséges és megnyugtató legyen. Ezért alkalmazunk külön „szimat csapatot” arra, hogy a Volvók utasterében semmi se zavarja meg az üde svéd természetet idéző légkört.

volvo-egeszseges-kornyezet

Fókuszban a fókuszcsoport

A Volvónál az utóbbi időben radikálisan átértelmeztük a fókuszcsoport fogalmát. A vadonatúj Volvo XC90 tervezése során például nem csupán egy hétig vagy egy hónapig konzultáltunk potenciális vásárlókkal. Három teljes éven át dolgoztunk együtt egy öt fős kaliforniai fókuszcsoporttal, hogy alaposan megismerjük, milyen igényeket és követelményeket támasztanak egy luxusterepjáróval szemben. 

volvo-fokuszcsoport

Dőljön hátra, engedje el magát és élvezze az utazást!

Szeretné teljesen stresszmentessé tenni a napi autózást? Az önjáró autók kifejlesztését célzó programunk révén a jövő járművei át fogják tudni venni a vezetést, hogy Ön menet közben egyéb személyes feladataival foglalkozhasson. Ettől nemcsak biztonságosabb lesz az autózás, de környezetkímélőbb is.

volvo-koncepcio-auto

Három új tanulmányautó

2013-14 során három rendkívül jelentős tanulmányautót mutattunk be, amelyek mind fontos szerepet játszottak az új Volvo-dizájn kialakításában. Mindhárom modell az egyszerűség, a funkcionalitás és az esztétikum jegyében született, és minden részletében a svéd dizájnt testesíti meg. 

A formavilág mellett a tanulmányautók másik újdonsága az volt, hogy a Volvo új méretezhető termékarchitektúráját (SPA) használták, amely lehetővé teszi, hogy egészen eltérő modelleket építsenek ugyanarra a padlólemezre.

Az egyes tanulmányautókban más-más tematika kapott nagyobb hangsúlyt: a Concept Coupé az új dizájn szabadságát szemléltette, a Concept XC Coupéban új biztonsági fejlesztéseinket mutattuk be, míg a Concept Estate-ben debütált az új univerzális érintőképernyős kezelőfelületünk, amely intuitív és felhasználó-barát módon jeleníti meg az információkat és a virtuális kapcsolókat. 

Díjazott koncepciók

Jól esik tudni, hogy új formanyelvünk találkozott az emberek ízlésével – ezt igazolják azok a jelentős nemzetközi dizájn díjak és elismerések, amelyeket tanulmányautóink világszerte elnyertek.

Elegáns egyszerűség

Amikor például vásárlóink azt jelezték, hogy túl sok a kapcsológomb a műszerfalon és egyszerűbb, áttekinthetőbb kezelőszerveket szeretnének, hallgattunk rájuk. A vadonatúj XC90 műszerfalán a korábbi 42 gomb helyett már csak nyolc kapcsoló található. Ettől nem csak esztétikusabb lett a műszerfal, de a kezelőszervek használata is intuitívabbá vált.