Itt az idő.

Arra, hogy világszerte erősítsük a családi kötelékeket, miközben a Volvo Cars vállalatként is erősödik.

Minden gyárunkban és irodánkban 24 hét fizetett szülői szabadságot biztosítunk a kismamáknak és kispapáknak, beleértve az a nevelőszülőket és az örökbefogadó szülőket is. Hogy legyen idejük arra, ami a legfontosabb.

elonyok

Előnyök a gyermekek számára

A tanulmányok szerint a fizetett szülői szabadság tartós pozitív hatást gyakorol a gyermekek egészségére.

“Határozottan úgy érzem, hogy a fizetett szülői szabadság javítja az anyák és a csecsemők egészségét, beleértve a fizikai egészséget és a jóllétet is. Ennél nagyobb ajándékot nem lehet adni egy szülőnek.”

Isabelle Chatila

Hálózatfejlesztési menedzserVolvo Car Australia

Előnyök a szülők számára

Ha mindenki igénybe veszi a szülői szabadságot, hiszünk benne, hogy a nemek közötti szakadék csökken, és minden szülő, különösen a nők, előrébb juthatnak karrierjükben.

“Úgy érzem, hogy a munka hasonlít a szülői munkához: a nulláról kezdjük és új dolgokat tanulunk, megosztjuk a felelősséget és támogatjuk egymást.”

Jamie Ji

Szenior elektromos karbantartó technikusVolvo Car China

 
elonyok-volvo-szulok
elonyok-volvo

Előnyök a Volvo Cars számára

Hiszünk abban, hogy a sokszínű és befogadó munkaerő a legjobb innovációt segíti elő, fokozza a teljesítményt és erősíti az vállalatunkat – a fizetett szülői szabadság segít nekünk ennek elérésében.

“Ez több, mint egy új szülői szabadságolási irányelv a munkavállalóink számára – ez a vállalati kultúránk és értékeink megtestesítője.”

Hanna Fager

Vállalati funkciók vezetőjeVolvo Cars

 
Önökkel vagyunk az út minden lépésénél

Megértjük, hogy a családalapítás nem a legkönnyebb menet. Több mint 50 éves kutatási tapasztalatunkkal sokat tudunk arról, hogyan tartsuk biztonságban a gyermekeket és a szülőket az utakon.