2018. november

Növessz bajuszt Ments Meg egy Manust

Volvo Galéria Budapest mozgalma a férfiak egészségéért

2018. november 1-től a Movember Hungary hazai szervezete, a Ments Manust kezdeményezés kiemelt partnere lett hazánk egyik legnagyobb Volvo kereskedése, a Volvo Galéria Budapest.

November 5-én hivatalosan is elindult a Movember mozgalom a Volvo Galéria Budapestnél. Szinte az összes férfi dolgozó csatlakozott a kezdeményezéshez és megborotválkozva kezdte el a november hónapot, hogy aztán egészen december elejéig növesszék az arc szőrzetüket felhívva ezzel a figyelmet a férfibetegségek szűrésének fontosságára.

Ezen a napon került átadásra a Volvo Galéria Budapest által biztosított plug-in hybrid hajtású Volvo XC90 modell a Ments Manust mozgalomnak, akik ennek segítségével több ezer embert fognak szűrni az ország különböző pontjain. Az autót Nagy János, a Volvo Galéria Budapest ügyvezetője és,- Dankovics Beáta, a Volvo Galéria Budapest marketing vezetője adta át Honti Dánielnek és Turcsányi Ildikónak, a Ments Manust mozgalom képviselőinek.

A Volvo Galéria Budapest megkapta a FETI díjat, azaz a Férfi Egészséget Támogató Intézmény minősítését.

FETI minősítéssel rendelkezni kitüntetés, melyet az egészségtudatos szervezetek kaphatnak meg. A piac és a munkavállalók számára ez azt az üzenetet hordozza, hogy nemcsak a profit fontos az adott vállalat számára, hanem az ott dolgozó férfiak élete is, valamint, hogy hosszú távon is számítanak rájuk, hiszen csak egészséges munkaerővel lehet álmokat megvalósítani, eredményeket elérni.

A díjat Honti Dániel, a Ments Manust mozgalom vezetője adta át a márkakereskedés képviselőinek.

 

Mi az a Movember?

A Movember egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden évben novemberben rendeznek meg. A férfiak a hónap elején megborotválkoznak és egy hónapon át bajuszt növesztenek. A bajusz játékos szimbóluma annak, hogy fontosnak tartják saját egészségük megőrzését. Míg a bajusz növesztés a férfiak dolga, kérjük a hölgyek segítségét is a férfiak egészségtudatának növelésében. Beszéljék rá az nemet, hogy álljanak ki magukért, hiszen a bajusz igenis férfias, és jó ügyért növeszteni még igen vonzó is!

A férfiak kevésbé törődnek az egészségükkel, mint a nők. Úgy vélik, hogy az “igazi férfi” szívós, kőkemény és betegség esetén az orvostól, illetve a rendszeres orvosi ellenőrzésektől vonakodik. A Movember mozgalom célja, hogy megváltoztassa az effajta gondolkodást és egy egészséges és jópofa mulatsággal felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések a prosztatarák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető.

Növessz Bajuszt és Ments meg egy Manust!

A Volvo Galéria Budapest nagyon fontosnak tartja a férfibetegségek megelőzését, fókuszban a prosztatarák kialakulásának elkerülését, melynek első lépése a rendszeres szűrések.

„Kezdeményezésünkkel játékos módon szeretnénk felhívni a figyelmet mind az ügyfeleink, mind a dolgozóink felé, hogy mennyire fontos a férfibetegségek szűrése. A Volvo Galéria Budapestnél már évek óta kiemelten kezeljük a szűrővizsgálatok fontosságát, így évente minden férfi dolgozónak lehetőséget biztosítunk a szűrésre az éves orvosi alkalmassági vizsgálat alkalmával, melyet egy egyszerű PSA vérvizsgálattal könnyedén elvégeznek a szakemberek.” – mondta Dankovics Beáta marketing vezető.

Növessz bajuszt Ments Meg egy Manust