2021. március

Baranyi Péter kiállítás a Volvo Galéria Budapestnél

2021 március 12-től április 30-ig tekinthetik meg Baranyi Péter fotográfus kiállítását a Volvo Galéria Budapestnél.

Baranyi Péter 1981 óta a kultúra, a művészetek világában tevékenykedik. Számos csoportos, egyéni és társalkotói kiállítást tudhat a háta mögött. A nevéhez fűződik a STUDIO 403 alapítása, majd a Művészeti Tárló tagja ezután pedig elnökségitagja lett. 

Baranyi Péter fotográfus a Dream Sequence – Álomszekvencia képsora egy zenei diszkográfia által ihletett képsor, melyben részben követi az egykori lemezborítók koncepcióit. Ez nem más, mint a műfajteremtő Tangerine Dream formáció zenei munkásságának tisztelete. Ezzel a 70-es években született zenei stílussal, hosszú kompozíciók és új hangzású elemeivel az ifjú Baranyi Péter azonosult és mai napig leginspirálóbb számára. A fotográfust a bolygót körbeölelő felhőzet indította meg, és ezt használta fel a fotós díszletelemként témájához. Noha a kompozit műfajához nyúlt, szigorúan minden képelem a fotográfia által készült. A szerző belsőszimbólumai, álmai is kivetítésre kerülnek a fotómontázsokon. 

Tegyenek egy kis kalandozást a kozmoszbéli álmok mentén a Volvo Galéria Budapestnél. Nyitva tartási időnkben várjuk Önöket.

Hétfő-Péntek 8:00-18:00
Szombat: 9:30-13:30
Vasárnap: Zárva