A biztonságosabb jövőért

Minden tevékenységünket feltöltjük, autóinktól kezdve a gyárainkon át a beszállítói hálózatunkat. Célkitűzésünk, hogy 2025-ra a 2018-as értékhez képest 40 százalékkal csökkentsük szénlábnyomunkat. 2040-re pedig klímasemlegessé váljunk. Hiszen csak ez az egy bolygónk van.
 

Volvo Recharge. Felelősségteljes fényűzés.

Bemutatkozik a Volvo Recharge: fejlett, tisztán elektromos és plug-in járművekből álló modellválasztékunk, amelyek kifinomult, fenntarthatóbb vezetési élményt ígérnek. Azok az autók, amelyekre rábízza családja biztonságát, mostantól a jövőjükre is vigyáz.

Minden újonnan bevezetésre kerülő Volvo típus részben vagy teljesen elektromos hajtásláncot kap.
Mi vagyunk az egyetlen autógyártó a világon, amely minden típusához kínál plug-in hibrid hajtásláncot. A következő öt év során pedig öt új, tisztán elektromos típust fogunk bemutatni. Célunk, hogy 2025-re minden második autó, amit eladunk, elektromos legyen.

Bemutatkozik az XC40 Recharge*

Megérkezett a Volvo első tisztán elektromos szabadidőjárműve. Az Ön életstílusához terveztük, hogy megóvja Önt és a bolygónkat.

*Magyarországon 2021-ben lesz elérhető

Az elektromosság nem elegendő.

Ez csak a kezdet. De korántsem a végső megoldás. Ahhoz, hogy biztonságban tudhassunk bolygónkat, többet kell tennünk annál, hogy villamosítjuk autóinkat. Célkitűzésünk, hogy a Párizsi Egyezmény által meghatározott dátumnál egy teljes évtizeddel korábban, már 2040-re tevékenységünk teljes értékláncát tekintve elérjük a klímasemleges működést. Ehhez pedig minden tevékenységünket
fel kell töltenünk.
 

Tevékenységek. Feltöltve.

Arra törekszünk, hogy 2025-ra globális tevékenységeink összesített szénkibocsátását 25%-kal csökkentsük (a 2018-as értékhez viszonyítva.) Ide tartoznak vállalati tevékenységeink, a gyártástól az üzleti utazásokig, de márkakereskedői hálózatunk működése is. Gyártólétesítményeinkben már 2025-re meg kívánjuk valósítani a klímasemlegességet. Jó úton haladunk: globális üzemeink mintegy 80 százalékát már most megújuló energiával tápláljuk.
volvo-tevekenyseg
volvobeszallitoilanc

Beszállítói lánc. Feltöltve.

Arra törekszünk, hogy 2025-re beszállítói hálózatunk összesített szénkibocsátását (azaz teljes értékláncunk károsanyag-kibocsátásának jelentős részét) a 2018-as értékhez képest 25 százalékkal mérsékeljük. Ide tartoznak az alkatrészek és nyersanyagok előállítása, illetve a fémek és ásványi anyagok kitermelése során keletkezett káros anyagok is. Több síkon is igyekszünk megvalósítani ezen célkitűzésünket. Például segítünk beszállítóinknak növelni a megújuló energia arányát, több fenntartható anyagot alkalmazunk autóinkban, és csökkentjük a szeméttermelést. Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy a 2025 után piacra bocsátott új Volvo modellek fedélzetén alkalmazott műanyagoknak legalább a 25 százaléka újrahasznosításból származzon.

Vezetés. Feltöltve.

A plug-in hibrid járművek esetében a teljes szénkibocsátás túlnyomó többsége akkor jelentkezik, amikor benzinmotorral üzemel. Annak érdekében, hogy a Volvo plug-in hibrid gépkocsik vezetőit a lehető leginkább fenntartható vezetési stílusra bátorítsuk, terveink szerint különféle módokon fogjuk jutalmazni a tisztán elektromos üzemeltetést.
volvo-vezetes