A világot megváltoztató elképzelések gyakran ellentmondásosak.

Miután bevezettük a hárompontos biztonsági övet, rengeteg kritika zúdult a fejünkre. A technológia azóta több mint egymillió ember életét mentette meg. Ideje megtennünk a következő lépést. Mindannyiunk biztonsága érdekében.

Újabb egymillió.

Új és meglévő biztonsági szolgáltatásaink révén újabb egymillió életet szeretnénk megmenteni.

sebessegkorlatozas-volvo

Sebességkorlátozás

Hogy felhívjuk a világ figyelmét a gyorshajtás veszélyeire, 2020-tól minden új gyártású autónk végsebességét 180 km/órára korlátoztuk. Azt is vizsgáljuk, az intelligens sebesség-szabályozás és a virtuális kerítés (geofencing) technológia segítségével a jövőben hogyan tudnánk automatikusan csökkenteni járműveink sebességét kórházak és iskolák közelében.

 

Autópálya vezető

Új generációs Volvo járműveinket LiDAR szenzorok beépítésével készítjük fel az autonóm közlekedésre. Amikor eljön az ideje, vezeték nélküli szoftverfrissítések révén képessé tesszük ezeket a gépkocsikat arra, hogy az autópályán teljesen önállóan közlekedjenek.

 
 
autopalyavezetes-volvo
vezetofigyelo-volvo

Vezetőfigyelő kamerák

Új fedélzeti megoldások fejlesztésével vesszük fel a küzdelmet az ittas és figyelmetlen vezetés ellen. A vezetőfigyelő kamerák és egyéb érzékelők révén a gépkocsi képes lesz közbelépni, amennyiben a nyilvánvalóan ittas vagy figyelmetlen vezető állapota súlyos vagy halálos kimenetelű balesetet okozhat.

 
 

Care Key

A közelmúltban bevezetett Care Key funkciót a gyorshajtás ellen dolgoztuk ki. A Care Key lehetővé teszi, hogy a tulajdonos sebességkorlátozással adja kölcsön Volvo gépkocsiját fiatal vagy tapasztalatlan autóvezetőnek, így gondoskodva a közlekedés biztonságáról.

 
 
carekey-volvo

Az itt bemutatott funkciók és szolgáltatások nem feltétlenül képezik az alapfelszerelés részét, illetve nem biztos, hogy minden kivitelhez és motorhoz, minden modellévben, illetve minden régióban rendelhetők.

 

Egy a millióból.

Valódi balesetek túlélői mesélnek arról, hogyan merítettek erőt balesetükből.

Alex

A biztonsági övnek köszönhetően ma csupán egy sebhely emlékezteti Alexet arra a balesetre, amelyben kis híján elveszítette az életét.

Summer

Summer elmeséli, milyen volt, amikor egy ütközésben autója megsemmisült, ám ő túlélte a balesetet, köszönhetően a biztonsági övnek.

Amy

Ő Amy Ma, aki a biztonsági övnek köszönhetően élt túl egy tömeges karambolt.

Linda és Molly

A biztonsági öv nélkül ez lehetett volna a síelni induló Linda és Molly utolsó útja.

Több évtizednyi innováció

A Volvo 1927-es megalapítása óta olyan autókat tervezünk, amelyekben semmi nem fontosabb az embereknél. Ismerje meg eddigi legfontosabb biztonsági újításainkat.

További információ

volvo-biztonsagi-ov