2018. június

A Volvo Cars és a Polestar bemutatja az új 
Polestar Engineered elektromos teljesítménynövelő csomagot

A prémium autókat gyártó Volvo Cars új, elektromos teljesítménynövelő csomagot vezet be Polestar Engineered néven, kifejezetten az új 60-as modellszéria T8 Twin Engine plug-in hibrid típusaihoz.

A bejelentés egy héttel előzi meg a vadonatúj S60 prémium sportszedán világpremierjét, amelyet a vállalat első Egyesült Államokbeli gyártólétesítményének ünnepélyes megnyitásával egy időben tartanak a dél-karolinai Charleston városában. Kizárólag ebben az üzemben készül majd az új generációs S60 szedán, az első USA-ban gyártott Volvo modell.

A Volvo Cars elektromos sportmárkája, a Polestar által kidolgozott Polestar Engineered opció egy olyan komplett csomag, amely a Polestar nagy teljesítményű fejlesztések terén szerzett tapasztalataira építve kiterjed a jármű kerekeire, fékjeire, felfüggesztésére, valamint motorvezérlésére. Az ajánlat jól tükrözi a Volvo Cars és a Polestar elektrifikáció iránti elkötelezettségét.

„Az elektromos autók jelentik számunkra a jövőt.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „A mai napon új korszak kezdődik: a Polestar nagyteljesítményű szakértelmét hasznosító, villamosított Volvo modellek korszaka. Ez a stratégia azon közös meggyőződésünkön alapul, hogy az autóipar jövője az elektromos hajtás.”

A Polestar Engineered csomag a hamarosan piacra lépő új generációs S60 prémium sportszedánon mutatkozik be először. Az ajánlat kizárólag a választék csúcsát megtestesítő T8 Twin Engine modellvariánshoz elérhető, melyet a Volvo R Design kivitelek fölé pozicionáltuk.

A Polestar Engineered opció a jövő évtől az új V60 kombihoz és az XC60 szabadidőjárműhöz is elérhető lesz világszerte, korlátozott példányszámban a Volvo márkakereskedésekben.

Az új, kistömegű keréktárcsák nyitott kialakítása révén teljes pompájában megcsodálhatók az aranyszínűre – a Polestar Engineered alkatrészek újonnan bevezetett egyen-színére – festett féknyergek. A Polestar Engineered opcióval felszerelt Volvo modellek ezen kívül Polestar emblémáikról, fekete krómozású kipufogójukról, valamint aranyszínű biztonsági öveikről is könnyen megismerhetők.

Az egy darabból öntött Brembo monoblokk féknyergek optimális szerkezeti merevséget kínálnak. A fékbetétek fokozott hőtűrésűek, a féktárcsák lyuggatott felületei szintén jobb hőelvezetést biztosítanak.

A többlengőkaros Polestar Engineered első és hátsó felfüggesztés prémium Öhlins lengéscsillapítókat kapott, ezek kettős szelepe lehetővé tette a feszesebb rugók és lengéscsillapítók beépítését, anélkül, hogy az a komfort rovására ment volna. A toronykitámasztás és az állítható lengéscsillapító kialakítása megegyezik a Polestar 1 plug-in hibrid sportautón alkalmazottal.

A motorvezérlő egység finomhangolásának köszönhetően az S60 T8 Twin Engine rendszerteljesítménye 405 lóerőre, az összesített forgatónyomaték 670 Nm-re emelkedett – az alapkivitelű T8 Twin Engine azonos értékei 390 LE, illetve 640 Nm. A szoftver átdolgozása egyben kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást eredményezett, és javította a hajtáslánc emissziómentes teljesítményét, valamint finomabb fokozatválasztást tett lehetővé.

„Az új villamosított S60 T8 Polestar Engineered mindenre képes, amit csak kívánunk tőle.” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke. „Összes alkatrészét úgy hangoltuk, hogy harmonikusan működjenek együtt, így egy robbanékony, kezes és izgalmas, vezetésre termett autót kaptunk.”