Mennyire elektromos Ön?

volvo-pure-electric

Pure electric (hamarosan)

A tisztán elektromos hajtáslánc csendes, nagyteljesítményű és kifinomult vezetési élményt kínál, zéró károsanyag-kibocsátás mellett.

volvo-plugin

Plug-in hibrid (7 modellben elérhető)

A villanymotor és a belső égésű erőforrás nagyteljesítményű kombinációja tisztán elektromos üzemben lehetővé teszi a zéró károsanyag-kibocsátású ingázást, hibrid üzemben pedig támogatja a hosszú távú, takarékos utazást.

Mild hibrid (2 modellben elérhető)

Kiváló hatásfokú hajtáslánc-technológia, amelyben villanymotor támogatja a belső égésű erőforrást, együtt biztosítva finomabb, takarékosabb vezetési élményt.

2019

A Volvo összes típusa elérhető plug-in hibrid technológiával. Bemutatkoznak a mild hibrid hajtásláncok – az újonnan piacra lépő Volvo modellek mindegyike részben vagy teljesen elektromos hajtást kap. Érkezik a Volvo Recharge – a klímasemleges jövő ígérete.

2020

Piacra lép a teljes egészében villamosított (plug-in hibrid és tisztán elektromos) járművekből álló modellkínálat, elsőként a Volvo első tisztán elektromos szabadidőjárműve, az XC40 Recharge*. Célunk, hogy éves eladásaink mintegy 20 százalékát a plug-in hibrid modellek tegyék ki. *Magyarországon 2021-ben lesz elérhető

2025

Célunk, hogy tevékenységünk teljes értékláncát tekintve klímasemleges működést érjünk el, összhangban a Párizsi Egyezmény célkitűzéseivel.

2040

Célunk, hogy tevékenységünk teljes értékláncát tekintve klímasemleges működést érjünk el, összhangban a Párizsi Egyezmény célkitűzéseivel.

volvo-recharge

XC40 Recharge, fenntartható mobilitás

A Volvo első tisztán elektromos szabadidőjárműve 2020 folyamán lép piacra*. A hamisítatlan szabadidőjárműves formatervet nagyteljesítményű elektromos hajtáslánccal, hosszú hatótávolsággal és intelligens praktikummal kombináló típus kompromisszumok nélkül nyújtja a fenntarthatóbb közlekedés élményét.

*Magyarországon 2021-ben lesz elérhető

360 Concept, az utazás új módja

Emberi vezető nélkül közlekedő, teljesen autonóm tanulmányautónk a közlekedés autonóm, elektromos, hálózatba kapcsolt és biztonságos jövőjét előlegezi meg. Az utazással elpazarolt időt hasznos, minőségi idővé fordítjuk át.
 
volvo-360-concept

Mit szeretne tudni az elektromos hajtásról?

Az 1970-es évek óta mutatunk be innovációkat az elektromos meghajtás terén. Számunkra ez a technológia természetes fejlődése, egyben egyértelmű bizonyítéka a fenntartható mobilitás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettségünknek.

Célunk, hogy 2021-re kínálatunk kizárólag mild hibrid, plug-in hibrid és akkumulátoros elektromos autókból álljon.

A villamosított hajtásláncok egy sor előnyt kínálnak, a használat során jelentkező, csekélyebb károsanyag-kibocsátástól kezdve a várhatóan alacsonyabb üzemanyag-költségeken át a kifinomultabb vezethetőségig és a robbanékonyabb kezdeti gyorsítóképességig.

Az attól függ. Hamarosan egy sor különböző villamosított hajtásláncot fogunk kínálni ügyfeleinknek, a mild hibridektől kezdve a plug-in hibrideken át a tisztán elektromos modellekig. A villamosított hajtásláncok várhatóan kedvezőbb üzemeltetési költségeket kínálnak, míg az akkumulátorok folyamatosan csökkenő ára miatt egyre ésszerűbb döntés villamosított autót vásárolni.

A legtöbb felhasználó éjjel, otthon tölti az autóját, a garázsban vagy autóbeállóban elhelyezett fali töltőegység segítségével. Mások munkahelyi vagy nyilvános töltőállomásokon is tudják tölteni a gépkocsit – ezek sokfelé egyre elterjedtebb lesznek.

A töltés időtartama számos tényezőtől – például a környezeti hőmérséklettől, az akkumulátor pillanatnyi hőmérsékletétől, a töltő berendezéstől, az akkumulátor állapotától és a jármű állapotától – függően változhat. Minden egyes elektromos meghajtású modell műszaki leírásában megtalálhatók a konkrét töltési idők.