A 21. század egyik legnagyobb változása minden bizonnyal az, hogy a mobiltelefonoknak köszönhetően felgyorsult a kommunikáció, és ez teljesen átalakította az életünket. Az internetnek és az okostelefonoknak köszönhetően számos, a hétköznapi életet megkönnyítő lehetőséget nyitottak meg az alkalmazások. A Volvo sem maradt le, és lépést tartva az idővel, kifejlesztette a Volvo On Call applikációt, ami több hasznos funkciót is tartalmaz, de hogy pontosan miket, azt Koósz Balázs, a Volvo Galéria Budapest értékesítési tanácsadója mondta el nekünk. 

Manapság rengeteg okos eszköz veszi körbe az embereket, várható volt, hogy ez alól az autóink sem lesznek kivételek. A Volvo On Call alkalmazás segítségével a világ bármely pontjáról ellenőrizhetjük autónk státuszát, és ehhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni az applikációban. A Volvo On Call szolgáltatás legfontosabb eleme a segélyhívó rendszer. Az autó utasterében található piros SOS gomb megnyomásának a segítségével tudjuk hívni a 112-es segélyhívót, illetve az autó önmagától is képes erre, amennyiben akkora lassulást érzékel, vagy kinyílnak a légzsákok. A segélyhívó mellett található az On Call gomb is, amivel a Volvo Assistance szolgáltatás érhető el. Ez a szolgáltatás egyébként az első három évben ingyenesen igényelhető.

A rendszer második nagy előnye a vagyonbiztonsággal kapcsolatos szolgáltatás. A telefonunkról bármikor láthatjuk az ajtók és ablakok státuszát, hogy azok valóban zárt állapotban vannak-e. Amennyiben ezek állapotán változtatni szeretnénk, azt az applikáción keresztül megtehetjük. Egy másik hasznos funkció a távoli indítás, aminek segítségével akár a reggeli kávénk mellől is tudjuk klimatizálni az utasteret. A céges vásárlókra is gondolva, a Volvo beleépített az alkalmazásba egy részletes útnyilvántartó rendszert, melynek segítségével bármikor kimenthető a vezetési napló. Mindezek mellett még sok hasznos információt tartalma a rendszer, amely az alapfelszereltség részét képezi minden modell esetében a Volvo Galéria Budapestnél. 

VOLVO ON CALL – Kényelmi és irányítási funkciók a telefonjáról vezérelve

Koósz Balázs és Propszt Gábor, a Volvo Galéria Budapest értékesítési tanácsadói mutatják be a Volvo On Call applikáció előnyeit.