Csak levesszük a töltőről és indulhat is az élményautózás. Fedezze fel Ön is a Volvo egyedülálló, első tisztán elektromos kompakt SUV-ját, amelyet a modern városi élethez terveztek, de teljesítményével teljesen új távlatokat nyit meg az elektromos autók világában. Már 2017-ben érezték a Volvo-nál, hogy valami igazán különlegeset alkottak az új XC40-es modellel, de az, hogy az autó a Car of the Year nemzetközi versenyt megnyerte 2018-ban, minden várakozást felülmúlt.

Az elmúlt években az autó iránti kezdeti lelkesedés úgy néz ki nem csökkent, sőt a márka második legnépszerűbb típusává vált. Ezek után nem csoda, hogy a svéd gyártó tovább gondolta a modellt és úgy döntött, hogy az első tisztán elektromos autóját is az XC40-ből készíti el. Így született meg a Volvo XC40 Recharge, ami a gyári adatok szerint 418 km-es távolságot is képes lehet egy töltéssel megtenni, akár 40 perc alatt vissza tölthető 80%-ra, kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul fel 100km/h-ra és a legújabb Google-el közösen készített Androidos rendszert is tartalmazza.

Megérkezett az első tisztán elektromos meghajtású intelligens modellünk, az XC40 Recharge

Az XC40 Recharge-nak köszönhetően, már nem kell választania, hogy a kényelmi funkciókat akarja-e használni vagy hosszabb távot megtenni. Csak üljön be és élvezze a két elektromos motor és az összkerék-meghajtás lenyűgöző erejét, mindezt károsanyag kibocsátás nélkül. A csodás vezetési élmény a legújabb és legfejlettebb technológiai lehetőségekkel párosul. Irányítsa a kényelmi funkciókat a Google rendszerével a kihangosítón keresztül, anélkül, hogy egy pillanatra is levenné szemét az útról. Az új, teljesen Android alapú vezérlő rendszernek köszönhetően a már megszokott felületen keresztül élvezheti a szórakoztató alkalmazásokat, és akár tarthatja a kapcsolatot barátaival, ismerőseivel vagy kollégáival vezetés közben, mindezt a legkevésbé balesetveszélyesen. A Google Play alkalmazásaihoz való korlátlan hozzáféréssel és a Harman Kardon hangrendszer által nyújtott élményekkel lesz teljes az utazás.  A Volvo XC40 Recharge semmilyen tekintetben nem a másik két XC modell kistestvére, hanem önmagában egy ,,egyéniség”. Kompakt, de nem kicsi, sportos, de biztonságos. Benne van a Volvo erőt sugárzó letisztult karakterisztikája, de mellette fiatalos és vagány. Az XC40 Recharge hű az alapmodellhez, ami azért lehetett az év autója, mert annyira sokoldalú, hogy nem lehet beskatulyázni. A modell egy többfunkciós, könnyen kezelhető, igazi élményt nyújtó autó. Ha egyszer beleültünk, nehéz lesz kiszállni.

 

Tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge Teszt