2018. július

Volvóból Volvóba a Volvo közösség segítségével

Rendhagyó jótékonysági akcióhoz nyújtott támogatást a Volvo Autó Hungária Kft. a Volvo személyautóinak hivatalos importőre.

A Totalcar.hu akciója azután indult, hogy kiderült, Verrasztó Gábor helytörténeti író-újságíró több mint húsz éve használt, 1974-es évjáratú Volvo 144 típusú autója mostanra rendkívül leromlott műszaki állapotba került, ezért gazdájának segítségre volt szüksége.

Mivel a klasszikus Volvo hamarosan alkalmatlanná válik a napi használatra, megfelelő autót keresett a szerkesztőség, hogy így biztosítsa a feltételeket Gábor számára, kutatómunkája folytatásához. 

A Totalcar.hu úgy döntött, hogy a 144-es hosszadalmas felújítása helyett egy jó állapotú Volvo V70 modellt vásárol Gábornak, melyet alapos állapotfelmérést követően, a szükséges karbantartások és a Gábor speciális igényeit követő átalakítások után ad majd át. Mivel Gábor mozgáskorlátozott, kerekes széke szállításához kombi kivitelű modellre volt szükség, így esett a Totalcar választása a Volvo V70 első generációja.

A sorozat egyes epizódjaiból kiderül, hogyan kell követhető előéletű használt autót vásárolni és milyen teendőink vannak a vásárlás után, a használatbavétel előtt. A Gábornak szánt V70 TDI 1998-ban készült, azóta egyetlen olaszországi tulajdonos használta, aki végig hivatalos Volvo-márkaszervizben végeztette a szükséges karbantartásokat, így az autó kivételesen jó állapotban került új gazdájához.

A sorozat célja felhívni a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára és megmutatni, hogy milyen módon tartható meg egy húszéves Volvo kiváló műszaki állapota és használati értéke.

A Totalcar Volvóból Volvóba sorozat különlegessége, hogy egyes mozzanatai közösségi támogatással valósultak meg, hiszen az autó vásárlásához, a szervizben történt munkákhoz, bizonyos alkatrészek és a típushoz köthető információk felkutatásához a Volvo Autó Hungária Kft, a Volvo Galéria Budapest és a Fan Club Hungary Facebook-csoport is aktívan hozzájárult.

A sorozat epizódjait a Totalcar.hu Youtube-csatornáján tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHCuQE4QOZLW_37BCT5O-UnHzHIbw_0Fs